Poate cel mai mare avantaj creat in urma descoperirii energiei electrice a fost inventarea becului. Acesta le-a permis de atunci oamenilor sa poata vedea aproape la fel de bine si noaptea, precum o faceau ziua. De la incandescent, cu filament, la cel fluorescent si mai apoi la cel cu halogen, becul a cunoscut o dezvoltare continua, pentru ca acum cel mai eficient sa fie becul cu LED.
In momentul in care becurile fluorescente au aparut, ele erau cele mai economice, oferind o lumina mai intensa cu un consum mai scazut de energie electrica. Acestea au fost dezvoltate continuu, iar acum sunt cunoscute ca becuri economice acele tipuri cu lampa spiralata. Insa, de cativa ani, cele mai eficiente sunt modelele de becuri LED, care consuma si mai putin decat cele economice, au o durata de viata mai mare si produc o lumina mai apropiata de cea naturala.
In momentul in care au fost introduse pe piata, becurile LED aveau preturi mari, care nu justificau investitia decat in anumite cazuri. Pentru uzul casnic, abia de ceva timp putem spune ca a ilumina casa cu becuri LED reprezinta cu adevarat o afacere.
Poti gasi becuri LED intr-o varietate mare de forme, cu soclu tip E27, E14, GU10 sau oricare alt element de contact. De asemenea, poti alege becuri LED ce emit lumina calda sau lumina rece, in functie de preferinte, iar puterea acestora variaza de la doar cativa wati (W) la mai multe zeci. Cert este ca daca stii unde sa cauti vei gasi exact modelul de care ai nevoie, la pretul pe care ti-l permiti.
Ba mai mult, daca esti pasionat de tehnologie, poti apela chiar si la becuri inteligente, ce se conecteaza fara fir la reteaua Wi-Fi si pot fi aprinse si stinse de pe aproape orice dispozitiv cu conexiune la internet. Daca te intereseaza produse Smart Home poti parcurge articolul nostru dedicat acestor gadgeturi.
Peste 1500 de becuri LED in oferta eMAG, la preturi de la cativa lei
In calitatea sa de cel mai mare magazin online din tara noastra, eMAG trebuia sa convinga atunci cand vine vorba despre oferta de becuri LED. Preturile incep de la doar cativa lei, iar promotiile frecvente organizate de catre acest retailer fac ca discounturile sa ajunga chiar si pana la 70 de procente in aceasta categorie.
Este foarte important sa stii ca nu toate tipurile de becuri LED sunt la fel. Desi pot afisa aceleasi specificatii, precum putere sau temperatura de culoare, becurile de la producatori renumiti in acest domeniu sunt recomandate in fata celor care afiseaza costuri mult mai reduse, de la companii fara un trecut verificat. De aceea, noi spunem ca Philips, Osram, General Electric sau Lohuis sunt de preferat, insa exista mai multi producatori care ofera un bun raport calitate/pret pe care nu i-am mentionat.
Iti poti face o impresie corecta despre anumite becuri LED daca parcurgi review-urile postate de clientii eMAG in dreptul celor mai vandute modele.
Daca ai nevoie de mai mult de un singur bec si vrei mai multe bucati de acelasi fel, atunci trebuie sa stii ca eMAG are o oferta variata si de astfel de seturi. Cu 3, 4, 6, 8, 10 sau mai multe becuri LED intr-un singur pachet vei face o economie consistenta, mai ales daca prinzi si unele promotii.
La data redactarii acestui articol, setul cu 6 becuri LED Philips de 13 W fiecare, cu lumina calda si fasung tip E27, afisa un pret mai mic cu 55% fata de costul initial. Acesta este un pachet cu un foarte bun raport calitate/pret care a primit un calificativ mediu de 4,3 stele din 10 review-uri publicate pe eMAG.
Becuri LED pe Cel.ro si la evoMAG
Daca nu ai gasit ceea ce cautai pe eMAG, nu trebuie sa-ti faci griji. Cel.ro are o oferta de becuri LED destul de bogata, de la producatori precum Panasonic, Osram, Toshiba, Sylvania sau Belkin, ca sa numim doar cativa dintre ei. Preturile sunt pe masura oricarui buget si incep de la numai 7 lei. Majoritatea sunt pe fasung tip E27 si E14, insa vedem si destule GU10 sau MR16 (spot), asa ca suntem siguri ca vei gasi un model care sa-ti satisfaca nevoile.
Si evoMAG are o sectiune cu becuri LED unde preturile incep de la circa 16 lei, cu modele cu dulie E27 sau E17, precum si cu soclu GU10 sau MR16, dintre cele mai intalnite in casele noastre. Poti alege dintre diferite variante de putere sau temperatura a culorii, respectiv cu lumina calda ori rece.
In cazul in care crezi ca achizitionarea de becuri LED nu merita, iar pretul unor modele te sperie, trebuie sa stii ca investitia se recupereaza in timp. Astfel, puterea consumata este de cateva ori mai mica decat a becurilor incandescente si chiar mult redusa fata de becurile economice, asa ca factura la electricitate va scadea simtitor. In plus, durata de viata este de cateva zeci de ori mai mare ca a becurilor cu filament, ceea ce inseamna ca vei cumpara mult mai rar becuri, iar in final vei face o economie importanta la bugetul familiei, dar si de timp.
Poti apela chiar la o metoda isteata de a schimba becurile clasice cu unele cu LED. Inlocuieste pentru inceput doar becurile pe care le aprinzi cel mai frecvent, din camerele in care stai mai mult timp cu lumina aprinsa. Suntem siguri ca exista si zone in casa ta unde nu ai nevoie tot timpul de lumina artificiala, asa ca lasa acele camere la final. In timp, diferenta la factura de electricitate se va face simtita!
Lasă un răspuns